debio new75

Arbeid med låven

Arbeidet med låven går fremover. Nå er vi nesten ferdige med to av de ytre veggene, alle vinduene er skiftet ut, og vi har akkurat startet arbeidet med de innvendige veggene. 

LaaveRenovering1 LaaveRenovering2

Her sees forskjellene innvendig på gammel og ny kledning. På bildet til venstre er den luftige gamle kledning, og på bildet til høyre er den nye tette kledningen.

LaaveRenovering3

LaaveRenovering4

Her vises de to nye vinduene som er plassert på nordsiden av låven. Da kommer det litt lys inn fra denne siden også. Nytt kontor skal lages midt på denne veggen. Otto kikker ut gjennom planlagt overvåkings-vindu til sauene.

LaaveRenovering5

Første innvendig plate settes opp. 

 

Låven får også en oppdatering

Vi har endelig fått svar på søknaden om generasjonsskifte tilskudd fra Innovasjon Norge. Det ble positiv og vi har derfor bestemt oss for å starte opp med økologisk sau og tar i bruk den gamle låven. I den forbindelse trengs det endel renovering. Vi har allerede revet gulvet i mellom andre og tredje etasje. Når vi satt opp nytt gulv valgte vi å løfte dette 45cm for å få bedre arbeidshøyde i andre etasje hvor vi har tenkt å ha saue. Vi fikk ikke tilskudd til det nye gulvet, men vi har fått klarsignal til å bytte kledning, vinduer, lage talle og annen innredning samt å lage ett kontor der hvor forsiloen var.

I vinter skal vi skifte kledning og sette i nye vinduer.

NyKledning

Oppdatering av prosjektet i fin stua

Vi har fått tatt ned panelen på veggene og fant en flott tømmervegg. Men som de alle andre tømmerveggene er også denne skamfert med øks og barkespade.

Sånn ser den ut før vi begynte å pusse.

Finstue

 

Holder nå på med å pusse veggen og takene. Det tar litt tid og det er blitt støveteti hele huset. Flere bilder kommer.

Mini prosjekt sånn i mellom.

Vi har startet jakten på tømmer, men først kun på veggene inni huset. Når huset er etterisolert og alle vinduene byttet skal vi også få frem tømmer fra ytterveggene. Først ut er den lille veggen mellom peisen og døra inn til kjøkkenet.

Før vi startet så det sånn ut.

Før vi startet så det sånn ut. Panel 576x1024Etter første lag med panel var tatt vekk og ett lag med Huntonitt kom denne veggen frem. Trolig ganske gammel denne også. Endelig til bunns etter flere lag med panel, plater og spikerslag. Etter en runde med slipemaskinene fikk vi bort de fleste merkene fra tidligere eiers forsøk med å få veggen slett og fin med øks og barkspade. Vi ønsket at veggen skulle være lik de andre tømmerveggene i stua og derfor valgte vi å beise den med farge valnutt. Den får en mørk og matt farge som ser litt skitten ut. Da gjenstår det bare å liste.

Årets juleferieprosjekt

I år hadde vi ikke et sommerferie-prosjekt, da vi var utslitt etter før-sommer-prosjektet vårt. Det vil si riving av deler av låven, og snekring av nytt etasjeskille og gulv til loftet der + alle andre "normale" forberedelser til gårdsbryllup. Nå begynner vi å komme litt ovenpå igjen, og har gått løs på kledningen på låven, og har også forberedt vårt nye innendørs oppussingsprosjekt: fra finstue til tv-stue.

Finstua har vært i fint lite bruk siden vi flytta inn, og særlig nå vinterstid bruker vi den veldig sjeldent fordi det er så kaldt der. Planen nå er å få inn en liten peisovn og sofesofa, slik at vi også kan bruke tv-stua som gjesterom når vi har mange folk på besøk. Spisestua skal da inn i det som nå er tv-stue, og kommer nærmere kjøkkenet som jo er praktisk. Her følger noen "før"-bilder av årets oppussingsprosjekt:

Før hjørne

Før peisFør vinduer

UA-13194878-5